• nlNederlands

Chip implantatie

Bij de implantatieprocedure wordt de EasyTrac-id (ISO) microchip 3-maal gescand met het (ISO) afleesapparaat.

  • Scan het dier...... om zeker te zijn dat het nog geen microchip heeft.
  • Scan de EasyTrac-ID (ISO) FDX-B microchip in de steriele verpakking om het unieke identificatienummer op de barcode sticker te verifiëren voordat de microchip wordt geïmplanteerd.
  • Scan het dier...... na de implantatie van de microchip nogmaals om het unieke microchipnummer te controleren en te registreren op het registratieformulier/

Implantatieprocedure bij honden, katten en andere kleine huisdieren
De plaats van implantatie bij honden en katten is de dorsale middellijn, enigszins caudaal van de lijn tussen de schouderbladen. De microchip dient in het diepgelegen hypodermale vlak geplaatst te worden, zo dicht mogelijk tegen of in de monnikskapspier, boven de dorsale procesus spinosus van de vijfde of de zesde thoracale wervel. Prepareer de plek voor een steriele injectie. Trek de huid als een tent naar boven en plaats de schuine kant van de injectienaald tegen de voet van de tent in een hoek van 20-30 graden ten opzichte van de dorsale middellijn. Breng de naald sub-cutaan in tot de naaldhouder de huid raakt. Druk daarna de Single-use injector in.

Implantatieprocedure bij paardachtigen
De plaats van implantatie bij paarden en pony's is aan de linkerkant van de hals, halverwege de kruin en de schoft van het paard, ongeveer 2,5cm onder het middelpunt van het nekligament. Maak de omgeving van deze plek schoon met betadine. Scheer indien nodig de plek ter grootte van een muntstuk. Dep de huid daarna goed met alcohol. Gebruik de meegeleverde steriele naald en de Single-use injector om de microchip intramusculair in de geprepareerde plek loodrecht op de hals in te brengen. Nadat de microchip is ingebracht, dept u de plek goed met alcohol. Geef het paard of pony minimaal 12 uur rust.

Implantatie procedure bij vogels
De vogel dient goed in bedwang te worden gehouden, bij grote vogels is het raadzaam een licht sedatief toe te dienen om de stress te minimaliseren. De juiste implantatieplaats om de microchip te injecteren is het dikste gedeelte van de borstspier. De veren die dit deel bedekken dienen te worden gespreid en goed schoongemaakt met alcohol. Breng de steriele injectienaald slechts zo diep in dat de schuine kant naar boven in een hoek van ongeveer 30 graden in. Breng de injectienaald slechts zo diep in dat de schuine kant van de naald net onder de huid zit, bij kleine vogels slechts zo diep als u zelf verantwoordt acht. Druk de Single-use injector in.

Need Support

Donec tristique quam sit amet dolor aliquet vitae tempor libero ornare. In sit amet lorem in eros ullamcorper tincidunt. Proin vulputate mauris quis. more

Contact info

Chip Point is een webwinkel van Handelsonderneming Oppers.

Nijverheidsweg 3
5492 NK Sint-Oedenrode
+31 (0)413-475718
info@chippoint-holland.nl